Fethiye mah. Alev(240)Sk. Corner Plus iş merkezi sitesi Corner Plaza no:10 6. kat iç kapı 70 Nilüfer / Bursa

Kurs seç
Telefon formatı
Х ХХХ ХХХ-ХХ-ХХ1

Kişisel verilerin işlenmesi için onay veriniz. Alınan kişisel verileri sadece şirketimiz içerisinde kullanmayı ve üçüncü şahıslara devretmemeyi taahhüt ederiz.

Detaylar.

0 gün.

00:00:00

Genç uzmanlar için faydalı ipuçları

İlk işinizi almak kendi içinde büyük bir başarıdır. Mevcut tüm becerilerinizi elde etmeniz ve onlarla para kazanabilmeniz için çok çalışmanız gerekti. Ve şimdi bir sonraki adıma sahipsiniz - kendinizi yeni bir işte göstermelisiniz. 

Şüphesiz çok heveslisiniz ve öyle de olmalı. Yine de biraz gergin olmak normaldir. Etrafınızda tam olarak anlayamayabileceğiniz veya hiç bilmediğiniz birçok şey olabileceği gerçeğine hazırlıklı olun, ancak yine de bu, kariyerinizde önemli bir aşamadır. 

Bu yazıda, genç profesyonellerin mesleğe daha hızlı girmelerine ve sonuç olarak ekiplerine daha hızlı değer katmaya başlamalarına yardımcı olacak bazı ipuçları sunuyoruz. 

Git’i   ve ayrıca semantik versiyonlamayı da incelemeniz gerekiyor  

Git, kaynak kodla çalışmak için daha popüler araçlardan biridir. Üniversiteyi tamamladıysanız veya herhangi bir özel ders aldıysanız, muhtemelen Git'in ne olduğu hakkında bir fikriniz vardır. Şimdi onunla çalışmayı öğrenmeniz gerekiyor. 

Bir takım olarak çalışmaya başladıktan sonra, aşağıdaki gibi kavramsal stratejilerle tanışabileceksiniz: 

pull-requests (GitHub'da dedikleri gibi pr'lerdir), 

merge-requests(Gitlab'da zaten PR olarak adlandırılıyorlar), 

merging (bu birleşme), 

rebasing, 

squashing commits ve  

semver (semantic versioning, yani anlamsal versiyonlama). 

Delete prod 

Pek çok ekibin kod geliştirmeyi, sürüm oluşturmayı ve yapıları üretime yayınlamayı yönetmek için Git Flow'u kullanmayı tercih ettiği bir sır değil. 

Acemi geliştiricilere genellikle aşağıdaki sorular sorulur: 

- merging ve rebasing arasındaki fark nedir? 

- rebase ne zaman yapılmalıdır? 

- Sürüm numaraları tam olarak nasıl çalışır? 

Bu terimleri iyi anlamaya çalışın, bundan sonra takım çalışması ve işlevselliğin serbest bırakılması için çok daha hazır olacaksınız. 

Stand-up'lara hazırlıklı  gitmelisiniz  

Ekibiniz agile  çalışıyorsa, standpape'de aşağıdaki gibi şeyler hakkında konuşmaya hazırlanmalısınız: 

- Dün neler başardınız; 

- Bugün ne üzerinde çalışıyorsunuz; 

- Neler işinizi engelliyor. 

Belirli şirkete bağlı olarak burada çeşitli seçenekler mümkündür. Bazen sizden böyle bir şey istemeyebilirler ve sormayabilirler. Bununla birlikte, her durumda, bir geliştirici olarak, ertesi gün üzerinde çalışmayı planladığınız şey hakkında önceden endişelenmeniz sizin için yararlı olabilir. Öyle olur ki, bir kişi bu problemler ortaya çıktıkça sürekli olarak yeni problemlerle uğraştığı bir modda çalışmaya başlar ve bu tür çalışmalar sonunda tükenmişliğe ve odaklanma kaybına yol açar. 

En güzeli gününüzü önceden planlamak ve hazırlıklı olarak stand-up'lara gitmek. İşe başlamadan veya yatmadan önce yapabileceğiniz her şeyi halletmek, ne yapmanız gerektiğini ve önünüzdeki görevi çözmenizi neyin engelleyebileceğini belirlemek için üç dakika ayırmak daha iyidir. 

Eğer stand-up'a tamamen hazırsanız sadece timlid üzerinde iyi bir izlenim bırakmıyorsunuz, genel olarak kendinizi çok profesyonel ve güvenilir bir çalışan olarak gösteriyorsunuz, yine de «takılıp kalsanız» ve bugün yapılması planlanan işi yapamasanız bile. 

Yardım istemekten çekinmeyin 

Acemi bir geliştiricinin nasıl ve ne zaman yardım isteyeceğini anlaması çok önemlidir. Daha deneyimli çalışanların size yardımcı olması yalnızca beş dakika (hatta birkaç saniye) sürerken, bir genç olarak bir şeyi çözmeye çalışırken beş saatinizi harcayabilirsiniz. 

İhtiyacınız olduğunda yardım istemek tamamen sizin yararınızadır (ve aynı zamanda şirketin yararınadır). 

Öte yandan, sorunu önce kendi başınıza çözmeye çalışmadan sürekli yardıma koşmak da en iyi seçenek değildir. Bu nedenle, birinden size yardım etmesini istemeden önce, sorunu kendiniz çözmeye çalışın ve bu işe yaramazsa, yine de Google'da bir çözüm arayabilirsiniz (günlüklerden gerekli yeri arama çubuğuna veya bir hata mesajına yapıştırmanız yeterlidir. ). Ve bu hiçbir şeye yol açmazsa, o zaman zaten yardım istemeye değer. Aynı zamanda uygun bir şekilde yardım istemek gerekir. 

Yardım için kişisel istek 

Yardım almayı planladığınız kişinin vücut diline dikkat edin. Bu kişinin rahatsız veya stresli olduğu hissine kapılırsanız, önce ona "ping" atmak ve ona bir soruyla yaklaşılıp yaklaşılamayacağını sormak mantıklı olabilir. 

Bazı insanların aslında George Costanza numarasını yaptığını da unutmayın (yani, meşgul gibi davranabilirler). 

Messenger aracılığıyla yardım isteme 

Geliştirici arkadaşlarınızdan birine messenger yoluyla bir mesaj göndererek yardım istemeye karar verirseniz, olumlu ve oldukça hızlı bir yanıt alma olasılığını artırmanın birkaç yolu vardır. 

İşte başlamak için yardım istemeye kötü bir örnek: “Hey, bana yardım edebilir misin? Node.js'yi bilgisayarıma yükleyemiyorum, çalışmıyor." 

Bunu yapmaya değmez. Bu mesaj birkaç basit yolla geliştirilebilir. Öncelikle, bu kişiyle daha önce hiç konuşmamış gibi kendinizi tanıtmanız gerekir. Mesajda zaten kendi başınıza çözmeye çalıştığınızdan bahsettiğinizden emin olun. Bir kişinin nerede olabileceğini hızlı bir şekilde anlayabilmesi için nerede kesinlikle sorun olmadığını söyleyin. 

İşte iyi bir yaklaşım: 

“Merhaba Sergey, bu Dmitry, ben yeni bir geliştiriciyim. Tanıştığımıza çok memnun oldum. Şu anda çözmeye çalıştığım problemde bana yardım edebileceğini duydum. Node.js'yi bilgisayarıma yüklemeye çalışıyorum. Bu bağlantıyı zaten denedim (bağlantı buraya eklenir) ve talimatlara göre yaptım, ancak bu komutu çalıştırdıktan sonra (komut buraya eklenir), bir hata mesajı gördüm (mesaj metni verilir). İş yerinde yeni macbook'lardan birini kullanıyorum. Burada sorunun ne olabileceğini önerebilir misiniz? 

Bu mesaj kulağa çok daha iyi geliyor. Böylece kişiye zaten kendi başınıza yapmaya çalıştığınız şey hakkında birçok bilgi vereceksiniz ve bu sayede sorunun ne olduğunu daha hızlı anlayabilecektir. Bu bilgileri vermediğiniz zaman size birçok yönlendirici soruyu kendisi sormak zorunda kalıyor. Meslektaşınızın bu sorulara harcadığı zamanı, siz onu rahatsız etmeden önce bu kişinin yaptığı kendi işine ayırması daha iyi olabilirdi. 

Genel olarak, diğer kişinin mümkün olduğu kadar çok zaman kazanmasına yardım etmeye çalışın. Ve bunun için, uğraşmanız gereken sorun hakkında ona daha fazla bilgi vermeniz yeterlidir. 

Size yardım edildiğinde nasıl davranmalısınız 

Her şeyden önce, egonuzu unutun. 

Eğer bir kişi sorununuzu çözmeye yardımcı olmak için zaman harcıyorsa, o zaman bu görevle nasıl başa çıkacağınızı kendiniz bildiğinizi tasvir etmemelisiniz. Sorun çözüldükten sonra, «Ben de bunu yapmak üzereydim" demene gerek yok. İş arkadaşınıza teşekkür etmek yeterlidir. 

Ayrıca, birisinin adresine yapılan yorumları suçlamaktan kaçınmak daha iyidir. «Arka uç takımı karıştırdı, bu yüzden gerektiği gibi çalışmadığı için» dememelisiniz. Bunun yerine, «Bunun bir şekilde arka uçtaki son değişikliklerden kaynaklandığına inanıyorum" demek daha iyidir. 

Eğer bir soruyla ilgileniyorsanız ve bundan sonra kendi başınıza bir çözüm bulursanız, bunu, başvurduğunuz kişiye bildirdiğinizden emin olun. Sonuçta, belki de hala size nasıl yardımcı olabileceğinize karar veriyor ve kendiniz yönettiğiniz için bir sonraki görevi üstlenebilecek. 

Zorunlu olarak kodu elde  test etmek 

Kodun kontrol edilmesi gerekiyor. Mutlu yolları test edin (tipik kod yürütme yollarından bahsediyoruz) ve özellikle mutlu olmayan yolları test etmeyi unutmayın. Kodunuzu kendiniz kırmaya çalışın. Unutmayın - kodunuzda hatalar varsa, kullanıcılar bunları er ya da geç kesinlikle bulacaktır. Bu yüzden onları kendiniz bulmaya çalışmak daha iyidir. Şirketinizin bir QA ekibi olsa bile, amacınız bu ekibin kodunuzda hiçbir şey bulmamasını sağlamaktır. Ayrıca test edilebilir kod oluşturmayı ve bu kod için testler yapmayı öğrenin. Test edilebilir kod hazırlamak genellikle üniversite programının kapsamı dışındadır ama aslında bunu SOLID ilkelerini kullanarak öğrenirsiniz. 

Ayrıca lider geliştiricilere kodunuzu nasıl test edebileceklerini de sorabilirsiniz. Bununla ilgilendiğinizi kesinlikle takdir edeceklerdir. Size birkaç numara bile gösterebilirler. Bu yeteneğe sahip değillerse veya kod tabanının testler açısından çok zengin olmadığını fark ederseniz, yapılacak bir sonraki şey kendi kodunuzu manuel olarak test etmektir. 

Sürekli öğrenin 

Sürekli öğrenme, geliştirici mesleğinin temel özelliklerinden biridir. Bir ön uç geliştiricisiyseniz, devops ve arka ucu inceleyin. Bir arka uç geliştiricisiyseniz, HCI (PC-insan etkileşimi) ve UX'i inceleyebilirsiniz. 

Günlük olarak kullandığınız araçlarda iyi olun. Bizim işimizde başarı genellikle çalışkanlığınıza, büyümek ve öğrenmek için ne kadar çabaladığınıza bağlıdır. 

Seçtiğiniz uzmanlık ne olursa olsun, ilk işinizi çok başarılı kılmanın en iyi yollarından bahsettik. Bu basit ipuçlarını izleyerek, patronlarınız üzerinde iyi bir izlenim bırakabilir ve ilk ekibinizin nasıl üretken bir üyesi olabileceğinizi çabucak anlayabilirsiniz. 

Merhaba!
Teknopark ortaklığı ile %60'a varan eğitim bursundan şimdi yararlanın! Son gün 30 Nisan! Sınırlı sayıdaki kontenjanları kaçırmayın!

Bu site çerez kullanır

Gizlilik Politikası

ve

Yasal Bilgiler